Žádné "MOŽNÁ", zapomeňte na to slovo

Důvod, proč se Evropa za posledních několik let potýká s tolika problémy je, že operuje na bázi "možná". A když pracujete s "možná" na věcech, které ovlivňují stovky milionů lidí, riskujete všechno. Politici mají díky tomu samozřejmě alibi, protože můžou vždycky říct "My jsme nic negarantovali". Problém je, že tento způsob myšlení přebíráme všichni. "Možná jsou všichni imigranti hodní, možná ta ekonomická krize nebude, možná to nevybouchne..?!"

Amerika neoperuje v módu "možná". Je svým způsobem militantní, extrémní, arogantní.. A rovnou píši, že tady teď nehodnotím celkově ani jeden zmiňovaný kontinent, píši pouze o vnímání a fungování v klíčových momentech. Američané se proti nám více přetváří, ale když jde o fakta, existuje pouze "ano" nebo "ne". "Víš to na 100% nebo to nevíš na 100%?"

U nás moc často slýchám věty jako: "Měl bych to dnes zvládnout. Měli by to koupit. Možná ne, ale spíš jo." Používáme to a tolerujeme to. A pak se divíme, proč tolik neprodáme, proč nedosahujeme cíle (rychleji) a proč máme tolik problémů.

Je to "prolezlé" vším a nepůjde to vyřešit snadno. S čím však můžeme začít všichni HNED je vynechat ze slovníku slova "asi", "možná" a omezit podmiňovací způsob. Trvejte na tom u sebe i ostatních.