Rozhoduj se podle toho, s kým budeš pracovat

Na fotce z roku 2011 debatujeme s kamarádem z Chorvatska, jestli mu pomůžu s expanzí ligy MMA (Smíšená bojová umění). Byl jsem nadšený do doby, než jsem domlouval první zápas. Kluky z tréninku mám rád, jsou to féroví bodří, i když na první pohled "zabijáčtí", borci. Nicméně domlouvat zápasy, to pro mě byl šok. Místo kontraktů řešit, jestli tam budou mít "vole jako" svoji šatnu a kolik bude cesťák, to jsem nedával. Nic v tom pro mě nebylo, žádná radost.

Až mi konečně došlo, že klíčový faktor jsou pro mě nejbližší lidé, s kterými pracuji.

Pracovat se startupy znamená pracovat s lidmi, kteří jsou v mnoha aspektech dál než vy. Jsou výjimeční, mají kuráž, vytrvalost, drive. Chtějí měnit sebe i svět. V tom, co děláme se STARTUPRISES, nestačí aplikovat to, co známe. Musíme se sami intenzivně učit, rozvíjet, nechávat se inspirovat. Pořád! Je to klíčový faktor našeho úspěchu a také jeden z hlavních důvodů, proč to děláme.

A po mnoha zkušenostech a failech věřím tomu, že klíčem ke štěstí a úspěchu je právě to, že trávím čas s lidmi, s kterými je mi dobře, kteří mě inspirují a zároveň pro ně sám mám stejnou hodnotu. Ani peníze, ani prostředí, ale lidé. Všechno ostatní pak už jde samo.