Program páteční porady: SMÍCH

Páteční "kobereček" je v kalendářích mnoha týmů. Léta jsem na tyto koberečky chodil a sám je pořádal. Vypozoroval jsem opakující se příznaky:

Obchodníci jsou před poradou nervózní. Manageři před poradou trnou hrůzou, kdo se zpozdí. Jak někdo dorazí o tři minuty déle, stoupá tlak a ego zažívá životní zradu. Meetingem se pak táhne nudle očekávání, kdy už to skončí. Obchodníci na závěr dostávají přesné instrukce, co musí příští týden udělat. Raději přikyvují: "Vlastně jo, hm, máš pravdu, jo jo..." a končí to pocitem prázdnoty.

Je pátek! Máte za sebou týden tvrdé práce a dneska je třeba si užít její výsledky, smát se, oslavit to, dát prostor pro kreativní nápady. Na poradu se klidně courejte a berte to přes kuchyňku, kde si ještě řeknete vtipnou story. No a co? Pochlubte se, co se povedlo. Řekněte si, kteří klienti vás pobavili a jaký jste měli trapas. Vytvořte prostředí, kde se o chybách mluví, dělá se z nich sranda a učíte se z nich. To neznamená, že vás nemají zajímat KPIs, čísla a výsledky. Ale když má někdo méně schůzek, nemusí dostat hned důtku. "A copak? Tys měl kamínek v botě?"..smích. Už jen to, že bude jediný v týmu, bude motivací to do příště dohnat.

Chcete výkonný tým? Tak zařiďte, ať jdou na víkend vysmátí a pozitivně naladění.