Při budování firmy nezapomeňte také žít

Sledovat pravidelně inspirující motivační videa je z mojí zkušenosti po ránu dobrý návyk, protože začnete den inspirujícími pozitivními myšlenkami a pravidelností dostáváte do svého podvědomí vzorce, které vám pak dlouhodobě pomáhají a směřují vás k cíli.

Má to i svá negativa a občas je potřeba to vysadit. V těchto videích se totiž opakují některé informace, které jsou nebezpečné.

Např. Arnold Schwarzenegger nebo Idris Elba říkají "Work hard, sleep less". Principielně mají pravdu, protože bez tvrdé práce nikdo nic nedokáže. Krátkým spánkem se však efektivita dosáhnout nedá a v podstatě si tím dříve či později zaděláte na vážný zdravotní problém. Jak léta přibývají, je tohle víc a víc důležité.

Pracovat 70-100 hodin týdně. To je občas také nutnost, nicméně dlouhodobě tohle vydržet nejde, pokud nepatříte mezi biologické zázraky, jako jen např. Elon Musk. On to vydrží, ale většina lidí ne. Každý máme naděleno něco jiného a většina z nás tohle tempo nedá!

Budovat vlastní business je vášeň. Nemůžete se dočkat, až zase ráno budete dál posouvat svůj produkt, tým, hranice. Nicméně když přitom osekáte vše ostatní, jako koníčky, čas na sebe, na relax, regeneraci, dřív nebo později narazíte. Umožněte relax sobě i svému týmu.