Odvaha rozhoduje víc než inteligence

Znám spostu chytrých, šikovných, pracovitých lidí, kteří jsou nespokojení se svojí prací, ale bojí se ji opustit a najít lepší uplatnění. Mají totiž hypotéku! (součást měsíčních nákladů, pro spoustu však podivná "doživotní klec") A to přesto, že dnes v ČR není téměř žádná nezaměstnanost a šikovný člověk prostě práci vždycky najde. A každý je snad dost finančně gramotný, aby si dělal průběžně finanční rezervu.

Na druhou stranu určitě každý z nás někdy potkal takový ten typ podnikatele, který působí jako primitiv nebo chápe pomaleji, přesto se mu daří. A pak si možná říkáte: "Jak je tohle možný?! Takovej blbec a takhle úspěšnej." Jediný rozdíl je v tom, že on to zkusil, dlouho nepřemýšlel a skočil do toho po hlavě. Možná si párkrát natloukl, ale protože to vydržel, nakonec přišel na ten správný způsob a začalo se mu dařit. Měl totiž odvahu, tedy schopnost jít do neznáma přesto, že měl strach.

A teď jednoduše - co z toho plyne: Pokud JSTE inteligentní a naučíte se k tomu být odvážní (to se dá naučit!), nemůžete neuspět. A součást toho učícího procesu je, odnaučit se používat inteligenci až moc. Ano, někdy je potřeba mít rozum a někdy zase "koule". To první se dá outsourcovat, to druhé ne! ;)