Nemusí to vyjít. Ale ne proto, že jsi neudělal(a) maximum.

Investičních peněz je dnes na trhu téměř "nekonečno". Pokud máte dobrý nápad, dostatečný drive a nebojíte se oslovovat lidi, je pravděpodobné, že se vám podaří najít investora. Na rozdíl od banky do toho jde investor s vědomím, že své peníze možná už nikdy neuvidí. Jedinou "garancí" je víra ve vás a váš projekt. Jde do toho trochu i srdcem, i když si to velmi dobře spočítal. Chce vám pomoct svým know-how a kontakty. Formální kompenzací je podíl ve vaší firmě. Banka oproti tomu už předem počítá s variantou, že nebudete schopni splácet. Vaše peníze + X% navíc bude chtít zpět i v případě, že vám to nevyjde.

Investor po vás peníze zpět chtít nebude, je tady však jedno důležité "ale". Musíte udělat MAXIMUM! Investice není jen nějaká sázka na náhodu. Je to sázka na vás. A to znamená, že musíte předvést svoji nejlepší variantu. Může nastat strategická chyba, špatné rozhodnutí, ale nikdy se nemůže stát, že byste to odflákli!

A nejen před investorem, také před sebou samými musíte 100% vědět, že víc z toho vymačkat nešlo. Btw. ve sportu je tento fakt ještě mnohem víc ultimátní. Jak to poznáte? Pot, krev, únava, diskomfort, zadýchanost, vnitřní hlas "jdi raději spát", cizí hlas "nepřeháněj to" atd. Pokud přesto pokračujete, máte šanci, může to vyjít! Go!