Malé mínusy měň na velké plusy

Od našich dědečků nebo z filmů pro pamětníky se můžeme učit spoustu věcí pro život i pro business. Jejich dobu vnímám jako dobu laskavou, dobu opravdových gentlemanů, kteří vnímali schopnost být společenský a slušný za stejně důležitou jako umět počítat.

Některé věci z té doby se nám vrací, např. naše krásně načesané barber vlnky. Na jiné věci jakoby se zapomínalo, což je na jednu stranu škoda. Na druhou stranu se stávají vzácností, kterou lidé o to více ocení.

Chlapi, jdete na schůzku s managerkou, podáte si ruku, jdete do zasedačky a ona si ještě odskočí pro vizitku. Vy už si kecnete na židli, ona se vrátí a je to OK. Asi si ani ničeho nevšimne. Jenže když zůstanete stát a sednete si až po ní, zanecháte dojem. Bude jí to příjemné, i když to třeba nedá najevo.

Když kolegyni nedáte k svátku kytku, nepřestane vás mít ráda nebo se nenaštve. Ale když jí kytku dáte, uděláte vyjímečné gesto, bude si to pamatovat, získáte velké plus.

Když někomu podáte ruku jak leklá ryba, nemyslím si, že tím ztratíte business. Když však umíte pevný stisk doprovázený sebevědomým pohledem do očí a lehkým úsměvem, vstupujete do jednání jako lev, který má respekt. T

yhle maličkosti? Kašlete na ně, nic se nestane. A nebo je zkuste a buďte vyjímeční.