INOVACE VS/A RUTINA

Proč jsou dnes tolik populární a stále přibývají další tréninkové metody jako fitboxy, slimboxy, fun&fity a já nevím co ještě? Lidé milují novinky a zároveň doufají, že to je konečně ten pravý způsob, jak zlepší svoji postavu. Jenže i tady funguje hédonická adaptace a novinka se stane brzy standardní nudou. A "nečekaně" i tady to bude vyžadovat dřinu, pot a bolest. Znamená to, že zkoušet nový sport je špatně? Ne!

Znamená to, že je potřeba upravit očekávání od inovace. Bude cvičení zábavnější? Možná ze začátku. Bude to bolet? Ano! Budu muset tvrdě makat? Ano! Budu mít lepší výsledky? Možná! Bylo by fajn to měřit a časem vyhodnotit.

Jenže firmy mají většinou trochu opačný problém. Dřou, jsou zahlceny prací a úkoly a na inovace jim nezbývá vůbec čas. Změna by vlastně byla komplikací. A její implementace by vyžadovala ještě další čas navíc.

Řešení? Inovace neznamená revoluci. Inovace by měla být průběžná a pravidelná. Vyhraďte si hodinu týdně na inovaci procesů. Zlepšete filtr mailu, ukliďte si složky, zkuste novou appku, změňte formát porady, nakreslete si workflow a přemýšlejte. Nezbaví vás to dřiny, ale dá jí to větší smysl. Urychlí výsledky a umožní uspět.

Bez inovací se udřete k smrti, bez dřiny nic nedokážete. Ale obojí najednou? Wow!