Děláme business, protože si pořád rádi hrajem

Také se vám občas stane, že když si otevřete knížku, kterou si chcete konečně přečíst, místo soustředění se vám dostaví nával myšlenek, které se začnou samovolně skládat, až z toho vznikne zajímavé poznání?

Minulý týden jsme se bavili s kolegyní o startupech, dovolím si ji citovat: "To je stejně super, jak vy chlapi vymýšlíte ty vaše blbinky, víš? Jak si s tím byznysem umíte pohrát a udělat z toho pak něco vlastně dobrýho". Smál jsem se tomu, ale cestou domu mi to nějak vrtalo hlavou a říkal jsem si, že má vlastně recht. Ještě jsem si vzpomněl na radu Ester Ledecké o přerámování (Olympiádu si představ jako bezvýznamný závod a budeš mín nervní, víc v pohodě, podáš lepší výkon). A říkám si: "Kurňa, vždyť jo, vždyť si hrajeme a když nejde o život, nejde o nic". Dělat business, prodávat, vést lidi, to je všechno často tolik nervy drásající. Ale nakonec je to vlastně hra. A rádi se předháníme v tom, kdo je lepší. Musíme na sobě makat. Vzájemně se motivujeme jako Lauda s Huntem.

Pak mi napadlo, proč být vlastně ve stresu, nemoct usnout, hrotit to a ještě se u toho tvářit tak vážně a důležitě. Jsme tím docela srandovní. A zároveň si tím můžeme i ublížit. Proč? Jak to vidíte, chlapi? Co to/se brát míň vážně a víc si to užívat?