Dejte svoje výmluvy do banky. Mají dobrou úrokovou sazbu. Garantovanou!

Mezi okamžikem, kdy nám skutečně dochází energie a je lepší jít odpočívat, a faktem, že se nám něco nechce dělat, je velmi tenká hranice. Čím inteligentnější jsme, tím těžší je porazit tu svoji línou verzi, která má tisíc sofistikovaných důvodů, proč něco nedělat.

Odkládání diety, cvičení, úklidu.. to všichni známe. Co bych řekl, že je však mnohem horší, je odkládání podívání se pravdě do očí. Racionální podrobné zhodnocení toho, jak na tom opravdu jsme. Jak osobně, tak s vlastním byznysem. Vyhodnotit si data, aktivity, podrobná finanční čísla. Poslechnout si názor odborníků, mentorů, lidí kolem sebe. A tím nemyslím jen otázky jako: "Co na to říkáš?", ale otázky s dovětkem: "Nejsem si jistý, jestli jdu správným směrem. Řekni mi upřímně Tvůj názor a neboj se kritiky, teď ji fakt potřebuju."

Další výmluvy jsou v exekuci. Budovat firmu. To samotné spojení vyzývá k vymýšlení nových věcí, myšlenek, produktů, řešení. Ne! Budování firmy je o exekuci, salesu, rutinní, někdy hodně nepříjemné, práci.

Jste si jistí, že to vaše super vysvětlení není jen další výmluva? A teď si zkuste spočítat, jak bohatí byste byli, kdybyste všechny ty vaše výmluvy měli v bance. "Kde jsem mohla bejt, kdybych byla neztloustla?" uloženo před 10 lety.. Dnes 3x mystryně světa v moderní gymnastice.